Huidverbetering

Electromesotherapie: Naaldloze mesotherapie te Ronse

GELAATSVERJONGING DOOR INJECTIES HYALURONZUUR EN VITAMINES ZONDER NAALD: NAALDLOZE MESOTHERAPIE

Naaldloze mesotherapie is een recente medische antiverouderingsmethode die sinds enkele jaren extreem populair geworden is. De methode bestaat uit het toedienen van grote dosissen vitamines (A, B3 of C) of hyaluronzuur en groeifactoren tot diep in de huid.

De techniek “mesotherapie” (“meso” betekent “midden” in het Grieks) werd aanvankelijk door innoverende antiverouderingsartsen gebruikt, die begonnen met het injecteren van de actieve bestanddelen om de huid te verjongen en revitaliseren.

Grote hoeveelheden actieve moleculen die naar de diepste lagen van de huid worden gevoerd (waar schoonheidscrèmes niet kunnen doordringen) zorgen ervoor dat de fibroblasten collageen, elastine en hyaluronzuur beginnen aanmaken. Na amper één tot twee sessies is de huid zichtbaar hernieuwd en straalt ze.

Ook de Hollywoodsterren zijn er gek op: de bekendste artsen hebben klanten die een forfait van 3 uur nemen en bereid zijn om meer dan € 500 te betalen voor één enkele sessie van deze huidverjongende cocktail.

Electro Mesotherapie antiaging ronse

Resultaten na 3 sessies electroporatie (de resultaten variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van de behandelde zones en kunnen dus niet gegarandeerd worden).

DE GROTE UITDAGING VAN NAALDLOZE MESOTHERAPIE – HUIDPENETRATIE EN DIEPGANG

Collageen, elastine en hyaluronzuur zijn de molecules die de huid haar elasticiteit en jonge uitstraling geven. Met de leeftijd of door aanvallen van vrije radicalen (overdaad aan zon, rook, chemische producten, vervuiling enz.) nemen ze af in kwaliteit en kwantiteit, wat leidt tot huidverslapping en ouderdomsvlekken.

Deze moleculen worden geproduceerd door de fibroblasten, die in de diepste lagen van de huid onder de opperhuid zitten (op 0,5 tot 1,5 mm diepte).
Een sterke stimulering van de fibroblasten is essentieel voor elke degelijke antiverouderingstherapie; dit is de reden waarom artsen naalden gebruiken. Door haar beschermende functie laat de opperhuid weinig molecules door.

Daarom dringen maar erg weinig vitamines uit crèmes of maskers door (minder dan 1%). Dikke molecules kunnen helemaal niet doordringen.
Hyaluronzuur is een dikke molecule, zo’n 4000 keer dikker dan een vitamine en dus heel wat omvangrijker dan de poriën van de huid. Onmogelijk dus om deze te laten doordringen, tenzij een specifieke methode wordt gebruikt.

huidstructuur antiaging ronse

DE DRIE SOORTEN MEDISCHE INJECTIES

Botox: toxine dat de spiersamentrekkingen verlamt om expressieve rimpels te verminderen. Moet diepgaand in de spieren worden geïnjecteerd. De effecten zijn doorgaans 6 maanden zichtbaar.

Hyaluronzuur: natuurlijk elastische molecule die in de verzakte zones wordt geïnjecteerd, voornamelijk in de neus-lippenplooi en rond de mond. De effecten zijn van 6 tot 12 maanden zichtbaar.

Mesotherapie: cocktail van vitamines en actieve substanties die over grotere zones worden geïnjecteerd voor een duurzame verandering. Mesotherapie kan ook aangewend worden om door middel van lipolyse vet op te lossen.

EEN NIEUW PARADIGMA VOOR HUIDVERJONGING: NAALDLOZE INJECTIEMETHODES

Injecties zijn erg doeltreffend maar hebben ook heel wat nadelen: ze zijn pijnlijk en moeten in strikte medische omstandigheden plaatsvinden met specifieke injecteerbare producten die bijwerkingen kunnen hebben zoals ontsteking en kneuzingen.

En daarom is er de afgelopen jaren een nieuwe categorie van toestellen opgedoken met één gemeenschappelijk doel: de natuurlijke barrière van de huid tijdelijk verzwakken om de gewenste molecules dieper en in grotere hoeveelheden te laten doodringen.

ELEctrophorèse antiaging

NAALDLOZE INJECTIETECHNIEKEN (ZONDER PRIKKEN)

Iontoforese : een zwakke stroom die potentiaalverschillende moleculen stuwt, net zoals een magneet in de huid. Met iontoforese kunnen slechts kleine ionverbindingen toegediend worden (speciale moleculen die elektrisch geladen zijn).

Fonoforese : het gebruik van ultrasounds om moleculen in de huid te duwen. Deze techniek wordt als krachtiger dan iontoferese beschouwd en heeft geen gepolariseerde moleculen noch cocktails nodig. De ultrasounds fungeren als het ware als een onzichtbare kracht die de moleculen door de huid duwt.

Electroporatie (electromesotherapie) : door talrijke professionals beschouwd als de krachtigste transdermale toediningsmethode doorheen de huid, die naaldloze mesotherapie wordt genoemd.

Deze is in staat om macromoleculen door de huid te drukken, zoals collageen en hyaluronzuur, en proteïnen. Dankzij deze methode kan een groot deel van de actieve moleculen in de huid* doordringen. Het is de enige technologie die een instant vullend effect weet te bieden, vergelijkbaar met injecties met naalden.

Het aantal beschikbare transdermale wegen dankzij electroporatie is 500 maal groter dan met iontoforese1. En daarom is deze techniek veel doeltreffender, vooral voor dikke moleculen2. Voor kleine moleculen zoals vitaminen is het penetratieniveau tussen beide technieken gelijkaardig en hangt deze af van de polarisatiegraad van elke molecule .

Electroporation voor en na

 

ELECTROPORATIE MET ACTIEVE BESTANDDELEN (OOK NAALDLOZE MESOTHERAPIE GENOEMD)

Electroporatie is afgeleid van de moleculaire biologie en is een manier om substanties in cellen te leiden.

Dit wordt bereikt door elektrische stoten met een hoge intensiteit van korte duur (minder dan een milliseconde) om de permeabiliteit van het membraan te verhogen doordat microkanalen in de huid instant geopend worden.

Dit heeft als gevolg dat actieve bestanddelen zoals voedingsstoffen van de huid, vitamines en groeifactoren drastisch beter in de huid kunnen dringen en uiteindelijk zichtbare resultaten opleveren, en ertoe bijdragen om de tekenen van veroudering te doen vervagen.

Dubbele actie:

  • Hyaluronzuur of neuropeptiden gelijkaardig aan botox hebben een onmiddellijk zichtbaar resultaat.
  • De actieve bestanddelen die aan de fibroblasten worden toegediend, blijven over een lange periode positieve en corrigerende veranderingen veroorzaken 5.

Tegenwoordig zijn er heel wat combinaties van actieve elementen beschikbaar. De mogelijkheden aan correctieve behandelingen zijn dus enorm, die de meest uiteenlopende problemen kunnen aanpakken zoals: veroudering, acne, pigmentatie, couperose, een vette, droge, doffe en gevoelige huid, huidverslapping, littekens, imperfecties enz.

In de meest geavanceerde medische wellnesscentra is electroporatie dé onmisbare laatste etappe voor andere technieken geworden zoals peeling, micropeeling, scrubs en gelaatsmassages.

Celestetic elektro mesotherapie antiaging ronse

ELECTROPORATIE IN DE PRAKTIJK

De antiverouderingsexpert onderzoekt de cliënte om de problemen vast te stellen die ze wenst aan te pakken. Afhankelijk van het resultaat van de analyse, maakt de expert een behandelingsprotocol op.

De sessie begint met een diepgaande reiniging van de huid om alle onzuiverheden van make-up te verwijderen. Dit is een belangrijke fase zodat de huid nadien beter doordringbaar wordt.

Voor de probleemzones (littekens door acne, rokersrimpels rond de mond) of voor cliëntes die aanzienlijke huidschade opliepen door de zon, is een matige microdermabrasie aangewezen.

Eens de huid klaar is, selecteren we speciaal bereide electromesotherapiecocktails. Soms worden ze voor een geïndividualiseerd effect gemengd, waarna ze op de huid worden aangebracht.

De naaldloze mesotherapiemachine zal zachte elektrische stoten produceren, die maar licht voelbaar zijn en vaak vergeleken worden met aangename prikkels.

De meeste cliëntes zijn tijdens de procedure – die van 15 tot 30 minuten duurt – meestal erg ontspannen.

De gunstige effecten zijn al gauw merkbaar: een stralendere en gehydrateerde huid, minder rimpels en minder imperfecties.

Al na één enkele behandeling getuigen de meeste cliëntes van een krachtigere en strakkere huid 6.

Alle sessies mogen tweemaal per week herhaald worden. Hoe meer sessies u ondergaat, hoe beter de resultaten in het algemeen worden, want de weldaden van de behandeling voor de huid zijn cumulatief.

WETENSCHAPPELIJKE STUDIES

1. [A pulsed electric field enhances cutaneous delivery of methylene blue in excised full-thickness porcine skin.]
2. [Perspectives on Transdermal Electroporation]
3. [Iontophoresis and electroporation: comparisons and contrasts]
4. [Skin permeabilization for transdermal drug delivery: recent advances and future prospects.]
5. [Electroporation-mediated topical delivery of vitamin C for cosmetic applications.]
6. [Skin rejuvenation with non-invasive pulsed electric fields.]
7. [Injection Lipolysis with a Cocktail of Phosphatidylcholine and Deoxycholate: An Indian Experience.]

DermaLastyl

dermalastylHerstel de elasticiteit van uw huid

Na de eerste rimpels, volgen gauw ook de eerste tekenen van huidverslapping. Het wordt zichtbaar aan de ogen en verschijnt vervolgens ook in de rest van het gelaat. De huid wordt niet alleen slap en volumeloos, maar ze ziet er ook moe en dof uit.

Normaal kan er weinig aan verlies van elastine worden gedaan maar nu is dit proces omkeerbaar dankzij het gepatenteerde actieve ingrediët in de Dermalastyl Elastin Infusion formule, Elastatropin (tropo-elastine).

Deze behandeling hersteld de elasticiteit van de huid en geeft bovendien een diepte hydratatie en gezonde gloed!

Elastine is een zeer belangrijke bouwstof in de huid. Het zorgt voor de stevigheid, flexabiliteit, veerkracht en een jeugdige uitstraling. Helaas maakt een mens slechts tot in de pubertijd elastine aan en begint men het al vanaf het 25 a 35ste jaar te verliezen. Tot voor kort was dit proces onomkeerbaar omdat er geen enkele mogelijkheid was om de cellen te stimuleren tot aanmaak van nieuwe elastine.

Elastine Curve

Dermalastyl Elastin Infusion Therapy maakt elasticiteitsverlies verleden tijd!

Dermalastyl bevat immers het gepatenteerde ingrediënt Elastatropin@. Dit is een proteine molecule die door de buitenste laag van de huid naar binnen dringt, en zich aan de bestaande elastinevezels bindt via een koperpeptide. Voor het eerst kan hierdoor opnieuw elastine opgebouwd worden in de huid. fijne lijntjes en rimpels vervagen en de huid krijgt meer spankracht en veerkracht.

Elastatropin©

Elastatropin werd oorspronkelijk in Amerika ontwikkeld als een innoverend geneesmiddel voor littekenvrije wondheling. Omdat het ingredënt ook revolutionair verjongende effecten bleek te hebben op de wat oudere huid, hebben de wetenschappers van Dermalastyl het geintroduceerd als een professionele anti-aging behandeling.

Toepassing

Een behandeling wordt het best maandelijks uitgevoerd zodat de Dermalastyl Elastine Infusion formule zich kan omvormen naar gezond en nieuw elastisch weefsel. De behandeling is niet alleen betaalbaar, maar ook geschikt voor iedereen die zijn of haar huid wil verbeteren. U kunt de behandeling ook versterken door dagelijks DermaLastyl BX te gebruiken.

huidanalyse

Huidanalyse met de SKIN ANALYSER, totaal pakket voor diagnose en cosmetische adviezen.

Op die manier kent u uw huid, kan u ze verzorgen met de juiste produkten en zijn miskopen uitgesloten,
dus.... geld gespaard!

Wat wordt gemeten?

Hydratie : hoe zit het met de mogelijkheid om vocht te binden?
Sebum : talggehalte
Verhoorning: heeft de huid al dan niet een peeling nodig
Poriëngrootte en zwarte punten opsporen
Gevoeligheid
Couperose: al dan niet neiging tot of vorming van couperose
Pigmentatie: kan in elk stadium worden herkend
Rimpels, kraaiepootjes: opmeten en vergelijken van de diepte
Visagie: detectie van de gelaatsvorm, ogenstand en lipgrootte, voor o.a. make-up advies

consult duurt 30' en kost € 20, steeds terugbetaald bij aankoop van € 100 produkten

 

 

Dr.med Schrammek gelaatsverzorging

De huid heeft vele gezichten!

Te behandelen:

  • acné of een onzuivere huid
  • rimpels en verslappingen
  • pigmentvlekken en ouderdomsvlekken
  • couperose of een overvoelige huid
  • littekenweefsel
  • cellulitis of striemen worden met verbluffende resultaten aangepakt

0% zuren

55 jaar kennis = succes

DERMATOLOGIE  ontmoet  COSMETICA

 

Green Peel

Gezicht-Many-Faces

Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie3Microdermabrasie biedt een veilige en gecontroleerde methode voor peeling van de huid.Kleine kristallen worden over de huid gestuwd in een roterende beweging.

Dit betekent een progressieve oplossing voor open poriën, pigmentatieproblemen, mee-eters, littekens, passieve acné, striemen en veel meer.

Door de behandeling wordt collageen en elastine gestimuleerd waardoor de huidverbetering van start kan gaan.Het zachte vacuumeffect zorgt voor een "work out" van het gelaat, met een direkte lifting als resultaat.

Microdermabrasie past als dusdanig in elke gelaatsverzorging, en maakt het plaatje van de betere huidverzorging compleet.

Een nieuwe techniek die zondermeer revolutionair kan genoemd worden is de microdermabrasie of de 'Skin Peeler'

Dit is de meest natuurlijke methode om dunne laagjes van de huid gelijkmatig te verwijderen. De natuurlijke aanmaak van nieuwe huidcellen wordt geactiveerd / gestimuleerd en Uw gezicht krijgt weer een jonge en frisse uitstraling !

Efficiënt voor de behandeling van : Huidveroudering / Rimpels / Littekens / Grove poriën / Acné / Pigmentvlekken / Rokershuid

Wat is microdermabrasie of Skin Peeler?

Waarvoor wordt de Skin Peeler toegepast ?
Hoe werkt de Skin Peeler ?
Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?
Is de behandeling pijnloos en veilig ?
Hoeveel kost een behandeling ?

Wat is microdermabrasie of Skin Peeler?

Microdermabrasie is op het ogenblik de meest populaire techniek voor huidverjonging. Dit vanwege haar eenvoud en effectiviteit. In tegenstelling tot bepaalde chemische peelings en laserbehandelingen vereist microdermabrasie geen narcose, plaatselijke injecties of verdoving. Ook donkere en zwarte huiden kunnen met microdermabrasie worden behandeld.

Waarvoor wordt de Skin Peeler toegepast?

- bij vermoeide en matte huid
- bij verstopte poriën
- bij vlekkerige huid (hyperpigmentatie vervaagt)
- bij verouderde huid met oppervlakkige rimpelvorming (fijne rimpels vervagen)
- bij acné en acnélittekentjes (huid wordt gladder)
- voor vermindering van littekenweefsel (littekenhuid vervaagt)
- voor het behandelen van een rokershuid
- bij futloze, droge en ruwe huid
- bij door de zon beschadigde huid

Hoe werkt de Skin Peeler?

Via een gesteriliseerd mondstuk slijpt een electronisch geregelde stroom van microkristallen de huid op de gewenste plaatsen af. Tegelijk worden de gebruikte kristallen en de loskomende huidcellen afgezogen en opgevangen in een reservoir van het behandelingsapparaat. De mate van afschuring van het te behandelen lichaamsdeel is regelbaar en afhankelijk van de plaats van het huidoppervlak. Tijdens en na de behandeling wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken. De productie van collageen en elastine wordt verhoogd en resulteert in een gladde en frisse huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De 'Skin Peeler' kan als éénmalige verzorging of als onderdeel van een gelaatsverzorging toegepast worden. Om bij 'probleemhuiden' resultaat te boeken is een wekelijkse behandeling nodig (afhankelijk van het huidtype). het aantal behandelingen varieert dan tussen de 4 en de 10.

Is de behandeling pijnloos en veilig?

De microdermabrasie is een zachte en pijnloze peeling die de collageenproductie stimuleert waardoor nieuwe huidcellen ontstaan die de buitenste huidlaag zachter, gladder en jonger maken. Na afloop van de behandeling mag direct make-up opgebracht worden, er is geen nabehandeling vereist.

Subcategorieën