Hoofd menu

Medische behandeling voor o.a. acne littekens, striemen, hyperpigmentatie en rimpels. Een duidelijke huidverjonging en huidversteviging als gevolg!

microneedling-huidverzorgingCollagen Induction Therapy (CIT) is een innovatieve en zachte manier voor celvernieuwing, zonder het epidermis te beschadigen zoals gebeurd bij o.a. laserbehandelingen, chemische peelings en/of dermabrasies. Bij deze gebruikte methodes reageert de huid op de soms te intens gemaakte beschadiging door het aanmaken van fibrosis.

Door het juiste gebruik van de mirconeedling wordt de huid tot 250 keer per cm² geneedled. Zo ontstaat er een massale migratie van fibroblasten met aanmaak van nieuw collageen. Klinisch onderzoek wijst uit dat de resultaten duidelijk beter zijn dan die van fraxellasers, daar de kanaaltjes niet zijn verbrand door de hoge temperaturen. Daarenboven kunnen de behandelingen gans het jaar uitgevoerd worden op alle huidtypes. De huid is een levend orgaan en kan niet aan- en uitgeknipt worden, zoals licht. Nieuw lichaamseigen collageen- en elastinevezels hebben tijd nodig om van type 1 te veranderen in het meer elastische type 3. Het resultaat kan pas na 6 tot 8 weken geëvalueerd worden. Soms is een tweede of derde behandeling nodig. Er is geen sociale downtime, de huid is door het ontstaan van petachiae gedurende enkele uren tot 1 dag iets roodkleurig en gezwollen.

microneedling-medisch

Links een foto van de huid voor de micro-needling, met daarnaast een doorsnede van de huid. Merk het lage collageen op (paarse vlekjes). Op de foto rechts dezelfde huid na de micro-needling. De huidgroeven zijn 0,6 mm vlakker en het collageen is met 1000x verhoogt!

De genezing van CIT verloopt verschillend. Het is wetenschappelijk bewezen dat huidcellen reageren op elektrische signalen. Bij het binnendringen van de micro-naaldjes, veranderd de cel van elektrisch potentiaal. De vrijgekomen energie stimuleert uw huidcellen tot het vrijmaken van chemische samenstellingen zoals proteïnen en groeifactoren. Gespecialiseerde fibroblasten migreren naar micro wondjes voor aanmaak van nieuw huidvezels.